ronjaaaandersson

Alla inlägg den 3 januari 2015

Av Ronja Andersson - 3 januari 2015 23:19

Hej! I morse var det hoppträning för Carro som stod på schemat. Första träningen för i år, och första hoppningen efter vintervilan.

Jag red Lindy, och hon var väldigt lugn och behaglig till skillnad från igår när vi red ut. För då visade Lindy upp alla sina konster på en gång. Det började med rodeo när mamma slängde upp mig, bara för att jag råkade sätta mig lite snett i sadeln, L började tokbocka och jag hade inga stigbyglar, men det gick bra. Sen körde vi galopp på stället hela vägen ända ner till ridhuset, men det var inte det jag skulle skriva om.


Vi började träningspasset med att trava bommar efter långsidan, sen skulle man vända typ snett igenom och rida mellan två grindar som stod en bit ifrån varandra, och sen på båge till en vattenmatta man skulle trava över. L var väldigt lugn och lydig, och det var skönt att hon inte alls var rädd för vattenmattan, utan travade glatt över (okej, första gången hoppade hon över, men utan att tveka det minsta)


Sen red vi i galopp på en åttvolt, först över vattenmattan och sen mellan grindarna. Eftersom breddade vi vattenmattan (för den var ihopvikt i början) och flyttade ihop grindarna tills man kunde hoppa över grindarna och över vattenmattan.


Efter det gjorde vi en övning på andra långsidan. Det var först ett räcke sen 4-5 galoppsprång fram till två studs och sen 4-5 galoppsprång fram till ett räcke. Superbra övning för Lindy, som måste träna på styrkan. Hon måste orka hålla ihop galoppen, men inte bli för "struttig" utan ha en rund galopp med hela galoppsprång.

Vi gjorde den övningen i båda varen några gånger, och L skötte sig jättebra, men jag måste  fortsätta träna på hennes galopp!

Efter den övningen valde vi (jag och Saga) att sluta, då våra ponnysar inte riktigt är igång än.


Efter träningen longerade vi Nagar ett tag med gummisnodd (bara i skritt och trav), så att han skulle få jobba lite. Haha men han funderade mest på att sakta av hela tiden! Min lilla latmask =)


Hejdå!


Hade ingen bild från träningen, så jag och Oboy får stå för bilden idag.




Presentation


Kul att du hittade hit. Jag heter Ronja och på den här bloggen får du läsa om mig och mina 4 hästar. Här skriver jag om träning, tävling och min vardag.

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards