ronjaaaandersson

Direktlänk till inlägg 7 juni 2016

Tävlingsdebut T2!

Av Ronja Andersson - 7 juni 2016 22:18

Då var den efterlängtade tävlingsdebuten på fina T2 gjord! Som vi har längtat efter att få vara på tävling med honom, och i helgen var vi i Ö-vik. Vi åkte i Fredags, och jag tävlade Lördag-Söndag.

Mysig tävling. Vi sov i lastbilen. Lugnt och skönt med bara en häst, och en klass per dag!


När vi kom dit i Fredgas trimmade jag honom på kvällen, och oj så fin han var!

   

 

På lördagen red jag 4:e klassen, så jag hann även rida honom då på morgonen. Fast bara i skritt och trav för att mjuka upp honom lite. Red inte så länge.


Sen var det dags att dra på sig vita ridbyxor och kavaj ;)


1.10 Lördag: Hade förväntat mig en helgalen T2, och mitt mål var att överleva framhoppningen och ta sig genom startlinjen och över hinder 1 o 2 inne på banan    Men alltså hallå?! Han var ju hur fin som helst! Framhoppningen som jag trodde skulle vara värst med alla galopperande hästar gick strålande! Inne på banan blev han lite mer på. Men inte alls så som jag förväntade mig att han skulle vara. Han blev inte piggare o starkare än normalt. Jag nådde mitt mål rätt snabbt. Jag tog mig över ettan, tvåan, trean... Ja faktiskt hela banan, FELFRITT! Dessutom räckte det till en 4:e placering! Det trodde jag verkligen inte.

   


Märks att han kan det här med att vara på tävling, för i boxen och när vi var ute och gick med honom var han nästan snällare än vad han är hemma. Skönt!

   


Söndag 1.10: Nu visste jag hur han skulle vara, och hur jag skulle rida. Var lite lättare att ha en plan när man visste att han inte skulle vara helt galen :) Red heelt enligt planen i grunden. Omhoppningen var också sjukt bra! Svängde så fort jag kunde, och plockade bort ett galoppsprång på linjen. En stensäker runda, med en jämnare galopp.

Felfritt, och upp i ledningen i klassen!!

Och vet ni vad?! Det räckte till VINST!

Känslan när man åker till en tävling med målet att ta sig över ettan o tvåan, men åker hem med en fjärdeplacering och en vinst är obeskrivlig!

 

 

 


Vilken helg! Och det här är bara början på våran resa tillsammans, tänk så mycket jag får lära mig på den hästen. Bättre läromästare får man leta efter!

Nu är iallafall planen att inte hoppa några fler 1.10 då det är alldeles för lågt för T2. Han kliver bara över hinderna som att det vore 80 cm ;)

Om två veckor debuterar vi 1.20 på Surf!

 

 
 
Ingen bild

Mormor

7 juni 2016 23:23

Mitt älskade barnbarn !😘... Du är inte bara duktig på att ruda !... Du är även sååå duktig på att formulera Dig och berätta !! Och vilka fina bilder på ett sånt vacker " par" . Grattis än en gång !💕 K

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ronja Andersson - 20 juni 2017 00:21

8688919412

Av Ronja Andersson - 29 november 2016 13:46

Här kommer en liten presentation om hästarna som står i stallet just nu!   Först ut blir So Long (Lasse): Min egna häst som vi köpte i augusti. Valack-f.09 e. Lux Z-Stakkato. Vi har hunnit starta några tävlingar, och varit med på Ungdomslandslage...

Av Ronja Andersson - 27 september 2016 21:25


I helgen var vi i Näset, Sundsvall på Ungdomslandslagens Breddträning. Det var för alla ponnyryttare, childrens och juniorer som har tävlat minst LA, och som satsar mot toppen! Det var en 2 dagars träning för Fredrik Spetz, som är en duktig ryttare p...

Av Ronja Andersson - 20 september 2016 21:49

I helgen var vi på ponnytävling i Piteå. Pappa fick vara hemma för att ta hand om hästarna medans jag, mamma och saga åkte med Acke och Kingen. Saga hoppade Kingen och jag fick leka B-ponnyryttare igen då jag hoppade Acke. Jag red LC-LB på lördagen...

Av Ronja Andersson - 5 september 2016 21:45

I torsdags och fredagd var Pontus Westergren här i Vännäs igen och höll träningar. Jag var med och red med Lasse :)   Första dagen tränade vi på att lägga volter. Tiometersvolter. Vi gjorde det i skritt, trav och galopp, med och utan hinder, med...

Presentation


Kul att du hittade hit. Jag heter Ronja och på den här bloggen får du läsa om mig och mina 4 hästar. Här skriver jag om träning, tävling och min vardag.

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards