ronjaaaandersson

Direktlänk till inlägg 13 juni 2016

Ponnytävling Vindeln!

Av Ronja Andersson - 13 juni 2016 21:46

Så var ännu en tävlingshelg. Denna gång var vi i Vindeln på en tredagars ponnytävling. Jag red alla tre dagar med Lindy och två dagar med Wille och Daisy.


Här har ni lite resultat! :


Fredag:

Daisy LB: Ella red klassen innan på henne, och då hade hon varit väldigt lugn och fin! Hon var nästan lika lugn i den här klassen. Ovanligt lugn på framhoppningen. Men hon hoppade lika bra som vanligt, och det slutade med 0-0 fel och en andraplats!



Lindy LA, bed A:0 - Lika fin som vanligt! Och oj vad hon hoppar bra just nu. Jag red bra och hon var med mig ;) 0 fel och en andraplats. Nu är hon också kvalad till Msv!!!


Lördag:


Wille LC: Han tyckte att allt runt omkring banan var jätteläskigt, men hinderna hoppade han! 0-0 fel. Och fast han sprang allt han kunde i omhoppningen så räckte det inte till en placering ;) Men en jättebra runda ändå!


Wille LB bed A1:a : I den klassen var allt ännu läskigare. En riktig kämparrunda var det minst sagt. Men 0 fel i grunden. Och otroligt fina språng med kombination och allt! Valde sen att avstå omhoppningen eftersom att det skulle bli som en tredje klass för dagen och det kändes lite hårt.


Daisy LB bed A1:a första omgången av Div 1: Vännäs har 2 lag i Div 1 i år vilket är väldigt roligt! Och nu ska vi försöka vinna det här så vi får rida elitserien nästa år! Jag red Daisy i lag 2. Gick ut sist i laget, och ryttarna innan mig hade alla B-ponnyer. Alla dom var felfria så jag behövde bara gå in och glänsa lite ;) Även jag var felfri. En bra, jämn och stadig runda!

I omhoppningen var återigen alla B-ponnyryttare i laget felfria. Gick in och gjorde en heeeelt klockren, felfri och galet snabb runda. Sjukt vad den ponnyn hoppar alltså! Trots att man galopperar stora galoppsprång mot hinderna blir hon inte platt i sprången. Hon tar bara i ännu mer över hinderna!

Blev en andraplats individuellt i klassen, och en vinst med bästa laget!! ;)

 

Lindy LB+ bed A1:a : Den klassen var Zonfinalen av Sveland Cup. Så man var tvungen att kvala i Vännäs för att få rida den klassen.

Vi var 9 c-ponnyer som hoppade den klassen. Jag och 2 andra var felfria i grunden, så det blev en omhoppning. Jag skulle ju bli placerad oavsett, men vem vill inte vinna lixom?! ;) Jag gick ut sist i omhoppningen, så jag hann se hur de andra red. En hade 4 fel men en jättesnabb tid, och den andra hade 12 fel. För att vinna behövde jag vara felfri. Hade det här varit för ett år sedan hade mina nerver verkligen inte klarat av det. Men nu gick jag in där med självförtroendet på topp och satte en felfri ritt ;)

Vinst i Zonfinalen av Sveland Cup, och därmed är vi kvalade till finalen på Grevagården!!

 


Söndag:


LA Lindy: Vet egentligen inte riktigt vad jag höll på med inne på banan. Duktig ponny men mindre duktig ryttare. Hon hoppade strålande 1,2,3,4. På femman kom jag helt fel då jag aldrig bestämde mig för hur många galoppsprång jag skulle ta på linjen. Så det blev något halvt mitt i mellan. Hon hoppade men rev. Sen på 7:an kom jag lite stort så hon rev igen. Efter det valde jag att utgå för att inte skrämma Lindy. Kändes som ett bra beslut.


LC Wille bed A1:a : Fick visst hoppa in och rida första omgången av Div 2. Vännäs hade 2 lag även där, så alla som red den klassen från Vännäs fick rida lag. Wille kändes pigg och glad på framhoppningen vilket var väldigt positivt.

I division 2 får man ha 3 ryttare och räkna bort ett resultat. Jag red sist i laget igen. Och en innan mig var felfri, och en annan var utesluten.

Wille skötte sig prima och var felfri! ;)

Laget gick vidare till omhoppning, där hon som red först var felfri och jättesnabb, och den andra var utesluten. Lilla Wille chockade oss alla och var felfri o snabb! Han bjöd framåt och vi fick framåtlägen på alla hinder! Duktig ponny!! Laget slutade 3:a av totalt 13 lag!!


Avslutade helgen med att ta mig en närmare titt på Vindelns fantastiska underlag då jag hoppade en B-ponny som lyckats slänga av alla sina ryttare, inklusive mig...   


En väldigt bra helg, där Wille har varit felfri hela helgen, Daisy har varit placerad i båda klasserna och Lindy har kvalat Msv!!

 

Sen det bästa av allt var att jag har fått träffa gulliga Ebba m familj, och Nagar!! <3

 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ronja Andersson - 20 juni 2017 00:21

8688919412

Av Ronja Andersson - 29 november 2016 13:46

Här kommer en liten presentation om hästarna som står i stallet just nu!   Först ut blir So Long (Lasse): Min egna häst som vi köpte i augusti. Valack-f.09 e. Lux Z-Stakkato. Vi har hunnit starta några tävlingar, och varit med på Ungdomslandslage...

Av Ronja Andersson - 27 september 2016 21:25


I helgen var vi i Näset, Sundsvall på Ungdomslandslagens Breddträning. Det var för alla ponnyryttare, childrens och juniorer som har tävlat minst LA, och som satsar mot toppen! Det var en 2 dagars träning för Fredrik Spetz, som är en duktig ryttare p...

Av Ronja Andersson - 20 september 2016 21:49

I helgen var vi på ponnytävling i Piteå. Pappa fick vara hemma för att ta hand om hästarna medans jag, mamma och saga åkte med Acke och Kingen. Saga hoppade Kingen och jag fick leka B-ponnyryttare igen då jag hoppade Acke. Jag red LC-LB på lördagen...

Av Ronja Andersson - 5 september 2016 21:45

I torsdags och fredagd var Pontus Westergren här i Vännäs igen och höll träningar. Jag var med och red med Lasse :)   Första dagen tränade vi på att lägga volter. Tiometersvolter. Vi gjorde det i skritt, trav och galopp, med och utan hinder, med...

Presentation


Kul att du hittade hit. Jag heter Ronja och på den här bloggen får du läsa om mig och mina 4 hästar. Här skriver jag om träning, tävling och min vardag.

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards