ronjaaaandersson

Alla inlägg under januari 2014

Av Ronja Andersson - 12 januari 2014 19:41

Heej!


Nu kommer det ett inlägg om min fantastiska helg på Strömsholm!


Som ni vet har jag ju fått möjlighet att vara med i Strömsholms sportsatsning, och i helgen var första träningstillfället.

Jag har ju redan berättat om resan dit, så vi börjar väl med första träningspasset!


Alltså, Dag 1.


Vi blev först presenterade för tränarna, efter det var det dags att började träna. Den här första helgen gick ut mest på att de ville se vad vi kunde. Men det var ju ändå en träning så man fick ju hjälp med ev. problem. Både Daniel och Niklas stog på banan hela tiden, så om en var i mitten och kollade så stog den andra på utsidan och plockade ut ekipage och pratade med dem.

Vi började med att rida bommar på en volt och sen började vi hoppa. Först hoppade vi en serie som bestod av en bom ett galoppsprång till en oxer och sen ett galoppsprång till en kloss. Sen byggde vi på med fler hinder tills det blev en bana. Under tiden vi tränade så skrev tränarna upp anteckningar hela tiden, vad dom såg och vad vi behöver träna på.

Efter vi hade tränat hade vi tid på oss att ta hand om hästarna och titta på dom andra grupperna innan vi skulle ha teori.

På teorin berättade hon om upplägget och om alla tre träningstillfällen. Hon berättade även om hur viktigt det är för ryttaren att träna kroppen och inte bara hästen, så vi fick ett träningsprogram som vi borde följa =)

Efter teorin hade vi ännu mer tid på oss att titta på de sista grupperna och att ta ännu mer hand om hästarna, tills det var dags för middagen.

Vi åt middag i Thottska villan och middagen inläddes med presentation av den sista tränaren, Jens Fredricson.Han berättade lite om sig själv och honom ska vi få träffa mer på de sista träningstillfällena. Det var riktigt trevligt och jag lärde känna en jättesnäll tjej som jag tränade i samma grupp som.


Dag 2.


Våran grupp fick rida först eftersom vi hade så lång resa hem.

Nagar var jättepigg och ganska stark första dagen, men den här dagen var han mycket lugnare!

Vi började med att galoppera runt hela ridhuset och sedan rulla över två små klossar på kortsidorna. Efter det hoppade vi ett kryss i galopp för att träna på vägen och att hålla en och samma galopp. Sen byggde vi på mer och mer när det tillslut blev en lång bana bestående av 12 hinder.

Nagar var lugn och fin, men jag fick ta om några hinder på slutet då jag tappade galoppen ur svängen och han kom i botten på hindret. Men tillslut löste vi det och han hoppade strålande!


Jag tycker att det var ett bra upplägg på träningen, och att tränarna var jätteduktiga!  Det var bra planerat och en riktigt givande helg! Jag lägtar redan till nästa gång som är om 2 veckor!




Av Ronja Andersson - 9 januari 2014 16:22

Hej! Just nu sitter jag i bilen påväg mot Strömsholm. Vi åkte vid halv 10 imorse och har cirka 1,5 h kvar. Vi beräknar att vara framme vid 18.00 ikväll. Det har varit en lång resa med endast ett stopp på Mc donalds för att köpa med oss lunch/middag.
Nagar har stått jättesnällt i transporten hittills.
När vi kommer fram ska vi gå ut och gå med honom så att han inte ska bli så stel. Sen ska han få bo i en box på Strömsholm och vi bor på ett vandrarhem alldeles i närheten.
Jag kommer att ta mycket bilder under helgen som kommer ut på bloggen, så håll utkik!

Av Ronja Andersson - 7 januari 2014 11:07

Hejsan hejsan!


Nu har jag lagt upp filmerna från hoppningen i förrgår och dressyren igår!


Hoppningen hittar ni här:

https://www.youtube.com/watch?v=E8kMU-L00lM


Dressyren hittar ni här:

https://www.youtube.com/watch?v=uAcTgPYrlQw

Av Ronja Andersson - 6 januari 2014 20:50

Heej!


För er som har läst ett av de tidigare inläggen, så har vi lagt upp en plan med Nagar. Och igår var det hoppning som stod på schemat.

Eftersom han bara hoppat serier så tänkte vi ställa upp en bana istället.


Vi började med att trava bommar. Nagar var lite rädd för en vattenmatta som låg i hörnet, men efter ett tag när han lärt sig att den faktiskt inte ville äta upp honom så gick det bättre. Sen byggde vi på så att man red först travbommarna och sen fattade vi galopp och red på en båge mot ett kryss med en galoppbom framför och en bakom. Därefter gjorde vi tvärtom först krysset och sen bröt vi av till trav och travade över travbommarna. Nagar var faktiskt riktigt fin och lyssnade på mig.

Efter det hoppade vi ett räcke på en åttvolt. Så vi bytte var efter varje gång vi hoppat över räcket.

Sen avslutade vi med att hoppa en bana. Nagar var faktiskt riktigt riktigt fin. Han var så lugn och lyssnade på mig hela tiden! Känns som en bra uppladdning inför Strömsholm!


Idag var det ju då dressyrträning som vi hade på schemat. Jag tränar dressyr för Katarina som ni kanke vet? Tränade dressyr i fredags också.

Idag tränade vi på att flytta undan för skänkeln och att öka och minska galoppen. Han var väldigt spänd och stretade emot från början. Men mot slutet blev han riktigt fin! Dock. inte lika fin som förra träningen men. Vi tror att han hade lite träningsverk från hoppningen och så.


Vi filmade även när jag hoppade igår och dressyren idag för att dom från Strömsholm ville att man skulle skicka in filmer innan fredag. Så att dom kunde titta lite och "förbereda" sig. Så filmer kommer upp snart.


Hejdåå!

Av Ronja Andersson - 5 januari 2014 23:03

Hejsan alla glada bloggläsare!

Har tänkt skriva ett "riktigt" inlägg imorgon om hur det gick att hoppa idag och om hur det gick att träna dressyr (ska träna dressyr imorgon).

Men iallafall så är det riktigt nära nu tills vi åker mot Strömsholm!!

Av Ronja Andersson - 4 januari 2014 00:04

Heej. Nu tänkte jag berätta om vilka planer jag har för hur hästarna ska gå i veckan.

Fredag (idag) : Nagar gick ett hårt dressyrpass i ridhuset för Katarina. Han gick strålande från början till slut! Så kul att rida dressyr när det väl går bra! Vi red volter i galopp i varje hörn, flytta bakdelen utanför spåret och ökade o minskade galoppen ordentligt. Han lyssnade på mig och jag hade kontakt i bettet hela tiden. ?
Zarre har också gått i ridhuset idag. Red i ca 45 minuter. Inte så jättehårt. Men jag övade på att öka och minska galoppen och att han skulle gå fram för skänkeln. I galoppen lyssnade han bra men inte lika bra i traven. Men det är bara att fortsätta jobba så!

Lördag: Alla hästar ska skrittas ut
Söndag: Nagar ska hoppa, Zarre och Bossa ska bara ridas i ridhuset.
Måndag: Nagar dressyr.
Har inte planerat vad Bosse o Zarre ska göra då
Tisdag: Alla hästar ska skrittas ut igen
Onsdag: Nagar ska ridas i ridhuset, lydnadsövningar
Torsdag: åker vi till Strömsholm med Nagar!
Nagar har även fått nya skor idag. Tack pappa!

PS. Hästarna älskar sin nya HorseLyx slicksten. Rekommenderas varmt!

Presentation


Kul att du hittade hit. Jag heter Ronja och på den här bloggen får du läsa om mig och mina 4 hästar. Här skriver jag om träning, tävling och min vardag.

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20 21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards