ronjaaaandersson

Alla inlägg den 12 januari 2014

Av Ronja Andersson - 12 januari 2014 19:41

Heej!


Nu kommer det ett inlägg om min fantastiska helg på Strömsholm!


Som ni vet har jag ju fått möjlighet att vara med i Strömsholms sportsatsning, och i helgen var första träningstillfället.

Jag har ju redan berättat om resan dit, så vi börjar väl med första träningspasset!


Alltså, Dag 1.


Vi blev först presenterade för tränarna, efter det var det dags att började träna. Den här första helgen gick ut mest på att de ville se vad vi kunde. Men det var ju ändå en träning så man fick ju hjälp med ev. problem. Både Daniel och Niklas stog på banan hela tiden, så om en var i mitten och kollade så stog den andra på utsidan och plockade ut ekipage och pratade med dem.

Vi började med att rida bommar på en volt och sen började vi hoppa. Först hoppade vi en serie som bestod av en bom ett galoppsprång till en oxer och sen ett galoppsprång till en kloss. Sen byggde vi på med fler hinder tills det blev en bana. Under tiden vi tränade så skrev tränarna upp anteckningar hela tiden, vad dom såg och vad vi behöver träna på.

Efter vi hade tränat hade vi tid på oss att ta hand om hästarna och titta på dom andra grupperna innan vi skulle ha teori.

På teorin berättade hon om upplägget och om alla tre träningstillfällen. Hon berättade även om hur viktigt det är för ryttaren att träna kroppen och inte bara hästen, så vi fick ett träningsprogram som vi borde följa =)

Efter teorin hade vi ännu mer tid på oss att titta på de sista grupperna och att ta ännu mer hand om hästarna, tills det var dags för middagen.

Vi åt middag i Thottska villan och middagen inläddes med presentation av den sista tränaren, Jens Fredricson.Han berättade lite om sig själv och honom ska vi få träffa mer på de sista träningstillfällena. Det var riktigt trevligt och jag lärde känna en jättesnäll tjej som jag tränade i samma grupp som.


Dag 2.


Våran grupp fick rida först eftersom vi hade så lång resa hem.

Nagar var jättepigg och ganska stark första dagen, men den här dagen var han mycket lugnare!

Vi började med att galoppera runt hela ridhuset och sedan rulla över två små klossar på kortsidorna. Efter det hoppade vi ett kryss i galopp för att träna på vägen och att hålla en och samma galopp. Sen byggde vi på mer och mer när det tillslut blev en lång bana bestående av 12 hinder.

Nagar var lugn och fin, men jag fick ta om några hinder på slutet då jag tappade galoppen ur svängen och han kom i botten på hindret. Men tillslut löste vi det och han hoppade strålande!


Jag tycker att det var ett bra upplägg på träningen, och att tränarna var jätteduktiga!  Det var bra planerat och en riktigt givande helg! Jag lägtar redan till nästa gång som är om 2 veckor!




Presentation


Kul att du hittade hit. Jag heter Ronja och på den här bloggen får du läsa om mig och mina 4 hästar. Här skriver jag om träning, tävling och min vardag.

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20 21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards