ronjaaaandersson

Alla inlägg under januari 2014

Av Ronja Andersson - 19 januari 2014 22:05

Hejj!

Blev ingen ridning idag. Även fast jag var väldigt sugen på att rida så var det kylan som satte stopp för det hela. -24 känns inte så kul att rida i.
Men som jag skrev i förra inlägget så åkte vi in till stan idag för att kolla på soffor. Passade även på att åka på Hööks. Där köpte mamma o pappa en ridoverall till mig från CRW, var dessutom rea på den. Jag köpte även en burk med nån "smörja" i som man kunde rengöra bett och tex. Spännen på träns med. Och den var på halva priset, så den kostade tillslut 40kr! Sen var vi på Mio och köpte en hylla till våran toalett. Den såg ut som en stege. Superläcker!
Vi köpte inte så mycket mer, förutom att vi åkte och fikade på Café Victoria. Hur mysigt som helst!

Ikväll har vi monterat ihop hyllan, bakat kladdkaka och sett ponnyakuten. Alltså en ganska lugn Söndag.

Men nu är det bäst att jag försöker sova. Godnatt

Av Ronja Andersson - 19 januari 2014 12:25

Heej! Nu är jag påväg till stan med familjen. Hade tänkt rida innan vi åkte. Men det var alldelens för kallt, -18 grader. Så vi får se om det blir varmare när vi kommer hem. Annars får hästarna vila idag.
Men iallafall så ska vi på Hööks och köpa en rid-overall till mig. Jag har även ett presentkort där, så det kanske blir något mer roligt;) Sen ska vi typ på Mio och köpa en ny soffa för er som vill veta.

Kommer ett inlägg ikväll också. /Ronja

Av Ronja Andersson - 18 januari 2014 23:06

Heej!

Har spenderat näst intill hela dagen på Norrmalm idag känns det som. Varit där 2 gånger. En gång innan middagen och en gång efter.
Första gången var vi dit med Bosse och Zarre. Jag började rida Bosse medans mamma longerade Z. Red bara lite lugnt då han har vilat ett tag. Men han var fin som vanligt! Sen var det bara att hoppa upp på nästa ponny;) Förväntade mig en supertaggad Zarre med massor av överskottsenergi. Men jag hade totalt fel! Han var inte alls pigg. Men det var väl för att han tycker det är jättetråkigt att vara i ett ridhus! Jag red honom iallafall på tygeln så att han skulle få jobba lite. Och på slutet gick han faktiskt riktigt fint!

Sen var det bara att åka hem o äta middag som bestod av Tacos och därefter gå ut till stallet igen.
Denna gång åkte vi med Ranka,Maja och Nagar. Och alla tre skulle hoppas. Jag började rida Nagar. Han var lite spänd och så. Jag tränade på att ställa honom ordentligt innåt i vänster varv. För det är något som JAG har svårt med! Det gick väl sådär. Jag fick inte igenom det helt, men vissa bitar var han riktigt fin! Sen började jag rulla över en kloss i galopp. Tränade på att jag skulle titta rakt fram över klossen och att Nagar skulle behålla samma galopp.
Efter det hoppade jag först klossen på ena kortsidan och sen fortsatte jag galoppera till andra kortsidan där det stod 3 klossar/låga räcken på böjt spår med 1 galoppsprång mellan varje. Nagar ville gärna öka mellan dom, men jag fortsatte att rulla på tills det var bra!
Sista övningen hoppade jag bara några enstaka gånger, då vi bestämde oss för att åka upp någon annan dag och hoppa Nagar. Men det var iallafall en bom och ett galoppsprång till en oxer och sen direkt efter en kloss. Alltså samma övning som vi hoppade i Strömsholm om det är någon som minns det. Han drog iväg lite dom första gångerna, men sedan hoppade han faktiskt hyfsat lugnt och avslappnat och då bestämde vi oss för att sluta.

Sen var det då Rankas tur. Jag hoppade henne eftersom mamma fortfarande har ont i ryggen. Red exakt samma övningar som med Nagar.
Allt gick som en dans och hon överhoppade sig inte alls så mycket som hon brukar göra! Jag hade en bra galopp och red med henne. Jag stog upp i lätt sits och bara var stadig så att hon kunde sköta sitt och jag mitt! Riktigt nöjd! Är så taggad inför tävlingarna med henne!
Men nu är det bäst att jag försöker sova. Så Godnatt //Ronja

Av Ronja Andersson - 18 januari 2014 10:07

Heej!


Idag kommer det vara en hel dag i stallet kan jag säga! Alla hästar ska ridas och det blir troligtvis jag som får rida alla utom Maja då.

Tror att alla ska gå i ridhuset utom Bosse, för han ska jag ut o galoppera på åkern =)


Nagar ska iallafall hoppa och Zarre ska bara få slut på nån energi! Ni anar inte hur pigg han var igår när jag red honom på åkern! =)


Men nu ska jag iallafall klä på mig och gå ut och fota hästarna i hagen!


Kommer ett inlägg ikväll också! Hejdåå //R

Av Ronja Andersson - 16 januari 2014 21:34

Heej!

Idag har det varit en bra dag! Hade inte så jobbiga lektioner i skolan och sen var det ridning som stog på schemat!
Hade bestämt att vi skulle träna dressyr för Katta idag och så blev det. Vi började med att jag red fram Nagar och sen skulle Katta få prova rida honom. Han var lite pigg från början men efter ett tag blev han jättefin. Hon red igenom honom ordentligt och flyttade undan för skänkeln mm. Så kul att se någon annan rida honom! Sen var det min tur. Och efter lite jobb så var det som att allt släppte! Han gick hur fint som helst och kunde till och med sträcka ut halsen lite. Annars brukar Nagar vara lite för "ihop dragen" i halsen, så det var riktigt kul!

Sen red jag Ranka för att mamma har så ont i ryggen. Och eftersom att Nagar gick så bra så blev jag sugen på att dressyra Ranka också! Och hon är inte den lättaste att rida kan jag säga. Det är ganska jobbigt faktiskt. Framförallt i galoppen där hon har lätt att fastna i en "gunghäst" galopp. Men idag gick det faktiskt över förväntan! Red utan stigbyglar hela tiden, så jag känner mig faktiskt ganska slut nu!

Men det är riktigt kul med dressyr när det väl går som man vill!;)
Egentligen var det tänkt att jag skulle rida Bosse och Zarre hemma på åkern efter vi varit på Norrmalm. Men det blev inte eftersom att vi kom hem så sent.
Godnatt //Ronja

Av Ronja Andersson - 15 januari 2014 19:34

Heej!
Tyvärr så har jag inte hunnit redigera någon film, inte lägga upp ett klipp heller. Det beror på att jag måste lägga upp alla filmer från Ipaden till datorn och det är jag inte expert på! Men iallafall så skulle jag behöva hjälp av ER! Har ni något tips på en app eller ett program som man kan redigera filmer på. Alltså klippa ihop flera filmer och lägga till musik. Om ni har något tips, så släng in en kommentar. Tack.!

Men iallafall så har jag varit med Allis idag. Vi har sett Hunger Games (2012). Den var riktigt bra! Tror att jag måste se Catching Fire på bio!
Eftersom jag var med Allis var min bästa mamma snäll att rida Nagar. Enligt henne så skötte han sig utmärkt och var avslappnad och fin även fast han inte gått ute på jättelänge!
Imorgon är planerna att Nagar ska gå dressyr för Katta och Bosse ska bara ridas i ridhuset, Zarre ska också gå i ridhuset så vi får se vem som rider han.

Men nu ska jag dricka min juice och se Farmen.
Obs! Bilden nedan är från Strömsholm
Hejdåå //R

Av Ronja Andersson - 14 januari 2014 21:08

Hejj!
Har massa filmer från Strömsholm som jag ska försöka redigera. Men imorgon bitti medans jag äter frukost ska jag försöka lägga upp ett litet klipp.
Men ni får gärna ställa frågor eller ngt liknande. Alltid kul att ha en kommentar eller två! Nu ska jag ta och försöka sova. Godnatt / Ronja

Presentation


Kul att du hittade hit. Jag heter Ronja och på den här bloggen får du läsa om mig och mina 4 hästar. Här skriver jag om träning, tävling och min vardag.

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20 21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards