ronjaaaandersson

Alla inlägg under mars 2015

Av Ronja Andersson - 19 mars 2015 18:37

Halloj!


Imorgon åker vi till bollnäs med Nagar. Så taggad!

Han går en LA per dag. Andra LA:n är första omgången av Elitserien.

Kanske inte har haft den bästa uppladdningen, då jag har legat sjuk ända sen i måndags, förkyld och öroninflammation. Men mamma har trimmat Nagar i veckan, så han kommer glänsa på banan ;)


Vi åker direkt mamma har slutat jobbet, typ runt kl 15.

Vi var och hämtade jackorna till elitlaget idag, och dom blev grymt snygga! Bild kommer imorgon kanske :)


Kommer kanske ett inlägg på vägen dit eller när vi är där.


Och vet ni vad.. När vi kommer hem från Bollnäs har jag en spännande sak att berätta! För vi ska nämligen åka bort nästa helg. Men vart???

En ledtråd - det är inte någon tävling, men det har med hästar att göra :)


Av Ronja Andersson - 17 mars 2015 21:20

Halloj!


Igår kom Lotta till vännäs och hade hoppträning igen. Red i 3e och 4e gruppen, men tittade också på de första grupperna.

Superbra övningar. Både lydnads och styrkehoppning men också bana. Allt-i-ett övning lixom ;)


Red Lindy först. Har bytt bett på henne, så hon går på Flippanbett vilket funkar bra. Vi började hoppa fram på serpentinbågar över 3 små räcken som stod på medellinjen. Hon var lugn och lydig.

Sen byggde vi på den övningen, så efter serpentinågarna hoppade vi studs, och en båge.

Lindy HATAR ju studs, och första gången var hon lite tveksam. Men stannade inte.

Hon hoppade lite slarvigt i början när det var lågt. Men sen när vi hoppade banan (banskiss i slutet av inlägget) och hinderna blev högre hoppade hon superfint! Och Lotta tyckte inte alls hon såg osäker ut, så det var skönt.

Skulle fortsätta joba som vi gör med henne, utbilda henne mer så det är lättare att tex ställa henne innåt i svängarna, eller flytta undan skänkeln på bågarna.


Sen hoppade jag då Nagar. Han var jättefin på serpentinerna och på studsen som vi gjorde i början. Men sen när hinderna blev lite högre och jag behövde ha aningens mer galopp ble han starkare. Fick sitta och rida och jobba med honom hela tiden tills det var min tur att hoppa igen.

Hoppade den längre banan 2 gånger. Först lite lägre, och då var han fin även om han drog iväg lite grann ibland. Sen hoppade jag då banan igen på typ LA/Msv. Han hoppade jättefint verkligen! Men på bågarna drog han iväg mot hindret som han brukade göra förut. Och när han springer iväg sådär gäller det att jag inte släpper stödet i handen, för då blir han lite feg och stannar.

Låg lite stort på ett hinder, och när jag ser ett avstånd där jag ligger lite stort lättar jag gärna i handen,men då stannade han. Tog om det, höll kar i handen och han hoppade.

Men om han tar tag i bettet och drar mot ett hinder sa Lotta att jag inte skulle bli fast i handen, utan ta och lätta, ta och lätta. Annars blir det bara värre.

Fick ta om några hinder, och på slutet kändes det toppen! När jag fick till ridningen och inte tog första bästa avståndet jag såg.

Men jag vet varför han var så himla stark. Har ju inte tränat dressyr ordentligt på ett tag nu! Så imorgon direkt efter skolan åker vi till norrmalm och dressyrar för Katta ;)

Banskiss till sista banan vi hoppade:

 

Ps. Hade mina nya DeNiro stövlar och dom är grymt sköna, och snygga ;)

     

Av Ronja Andersson - 11 mars 2015 21:42

Hej!


Igårkväll hopptränade jag för Carro med Nagar. Vi hade lydnadshoppning/sitsträning.

Började rida lite travbommar, och sen rida sluta osv. Nagar blev lite sur på mig när jag red sluta för att jag kom åt hans bakben, så det måste jag träna vidare på!

Sen hoppade vi bom - 3 galoppsprång - räcke, som stod i början av långsidan. Sen la man en volt över ett litet räcke och efter det kom man ut i slutet på långsidan där man hoppade bom - 2 galoppsprång - räcke. Vi gjorde den övningen flera gånger i båda varven, och höjde upp i slutet. Nagar hoppade SUPERFINA språng! I början var han lite pigg och så, men sen slappnade han av!

Sen hoppade dom andra i gruppen en serie, men jag gjorde inte det då det är så mycket vi skulle behöva ändra avståndet (tränade med storhästar).

Vi avslutade iallafall med att hoppa en bana. Hoppade den 2 gånger bara för att jag inte hoppade serien innan.

Nagar var jättefin! Måste bara träna på att rida ända in i hindret. För nu om jag ser att jag ligger lite nära så lättar jag pyyyyyttelite i handen. Men jag fick superbr hjälp med det. Carro är verkligen jätteduktig!:)

(lägger in en banskiss på banan imorgon kanske)



Längtar till sommaren och alla stora tävlingar!!!!  Bild från Nationaldagstävlingarna på Strömsholm fööra året.


Av Ronja Andersson - 9 mars 2015 21:20

Hej! Idag var jag i skolan. Inte kul när väckaren ringde i morse kan jag säga ;) Fast dagen gick ändå rätt snabbt.


Men iallafall, så direkt jag kom hem bytte jag om till ridbyxor och for ut och red Nagar. Han var riktigt busig!;) Galopperade mycket, uppför backen några gånger också.


Sen åt vi middag, och efter det lastade vi Lindy, Ranka och Kingen och åkte till norrmalm.

Började rida Lindy. Red med grammantygel. Hon var riktigt fin! Lugn och avslappnad! Red några gånger över 3 galoppbommar på böjt spår också. Riktigt fin var hon, lite lugnare än igår   


Sen red jag Ranka, också med gramman bara för att hon är så oriden nu. Hon gick också bra! Red över en ensam bom typ 3 gånger också, och hon tyckte det var jätteroligt ;) Vill hoppa henne NU!!! Vill tävla henne NU!! Världens mysigaste och roligaste häst :)



Kolla den här bilden, magen är över hinderstöden!;)

Av Ronja Andersson - 8 mars 2015 21:28

Hej!


I veckan har jag haft sportlov, har hunnit göra massa saker (förutom att blogga då).


Sportlovet startade ju med en helg på Göteborg Horse Show. Sen när vi kom hem har jag ridit massor! Minst 2 per dag.

I Tisdags hopptränade jag för Carro med Lindy och Nagar. Nagar gick i Elitlags-gruppen. Lindy var väldigt glad och positiv vilket kändes bra, hoppade kombination och allt, så hon har nog glömt det som hände på Hippo nu!

Nagar var superfin! Hoppade en bana på Msv B, och han hoppade jättebra och jag visste hur jag skulle rida! Aslutade med en kort omhoppning bara för att träna på att få framåtlägen till hinderna och att hålla galoppen i svängarna. Även det gick strålande ;)

Red Ranka på kvällen då också.


Sen i Onsdags red jag Lindy och Nagar innan vi åkte till husvagnen. Stannade där till Fredag.


När vi kom hem från husvagnen åkte vi till norrmalm med alla 3 ponnysar. Hoppade lite lydnadsövningar. 3 klossar längst medellinjen som man red serpentiner över, även en linje på 4-6 galoppsprång. Gick bra!


Igår (lördag) var det storm ute! Hade tänkt rida alla 4, men Lindy och Ranka fick vila då dom blir vilda(re) när det blåser.

Red iallafall ut på Nagar och Kingen, och båda skötte sig jättebra :)


Idag hade vi tänkt åka till ridhuset med Ranka och 2 till, men det blev inte då mamma är sjuk. Så jag red ut på Ranka, Lindy och Nagar.  Ranka var lite pigg och tittig, men väldigt snäll! Och vet ni vad... Grusvägen var helt mjuk! Så härligt!

Sen så red jag ju då ut med Lindy, och hon var mer vild än tam kan jag säga! Hon var LIVRÄDD för några snöhögar, så hon tvärvände, stegrade, hoppade rakt upp i luften mm. mm. Men efter ett tag började hon slappna av. Galopperade upp och ner för en backe några gånger bara för att hon skulle göra av med lite energi!

Avslutade dagen med att rida Nagar. Och han var raka motsatsen till Lindy ;) Väldigt lugn och snäll!;)


Nu är det bäst jag sover så jag orkar upp till skolan imorgon... GODNATT!   

Av Ronja Andersson - 3 mars 2015 23:17

Hej!


Haft en glet bra helg i Göteborg. Duktiga ryttare, fina hästar och massa hästgrejor! Satte oss i bilen vid 11 på kvällen i torsdags, och var framme kl 11 på fredagen. Checkade in på hotellet, bytte om och gick direkt till Scandinavium.

Där gick vi på mässan hela dagen, och sen såg vi hoppning på kvällen. Och jag kan säg att det blev rätt mäktig stämning inne i Scandinavium när tex Peder var felfri ;)

 

Dagen efter såg vi hoppning och show på morgonen, och gick på mässan resten av daagen.


Jag köpte 3 saker:


*Ett par Deniro läderridstövlar!


* En skitsnygg jacka från Equilline

(bild kommer)


* Sweden hoodie från Svenska Ridsportförbundet

 
 
Göteborg är lätt bästa helgen på året, och jag längtar redan till nästa år! Då firar de dessutom 40-års jubileum OCH det är världscup final!

Presentation


Kul att du hittade hit. Jag heter Ronja och på den här bloggen får du läsa om mig och mina 4 hästar. Här skriver jag om träning, tävling och min vardag.

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards