ronjaaaandersson

Alla inlägg den 17 mars 2015

Av Ronja Andersson - 17 mars 2015 21:20

Halloj!


Igår kom Lotta till vännäs och hade hoppträning igen. Red i 3e och 4e gruppen, men tittade också på de första grupperna.

Superbra övningar. Både lydnads och styrkehoppning men också bana. Allt-i-ett övning lixom ;)


Red Lindy först. Har bytt bett på henne, så hon går på Flippanbett vilket funkar bra. Vi började hoppa fram på serpentinbågar över 3 små räcken som stod på medellinjen. Hon var lugn och lydig.

Sen byggde vi på den övningen, så efter serpentinågarna hoppade vi studs, och en båge.

Lindy HATAR ju studs, och första gången var hon lite tveksam. Men stannade inte.

Hon hoppade lite slarvigt i början när det var lågt. Men sen när vi hoppade banan (banskiss i slutet av inlägget) och hinderna blev högre hoppade hon superfint! Och Lotta tyckte inte alls hon såg osäker ut, så det var skönt.

Skulle fortsätta joba som vi gör med henne, utbilda henne mer så det är lättare att tex ställa henne innåt i svängarna, eller flytta undan skänkeln på bågarna.


Sen hoppade jag då Nagar. Han var jättefin på serpentinerna och på studsen som vi gjorde i början. Men sen när hinderna blev lite högre och jag behövde ha aningens mer galopp ble han starkare. Fick sitta och rida och jobba med honom hela tiden tills det var min tur att hoppa igen.

Hoppade den längre banan 2 gånger. Först lite lägre, och då var han fin även om han drog iväg lite grann ibland. Sen hoppade jag då banan igen på typ LA/Msv. Han hoppade jättefint verkligen! Men på bågarna drog han iväg mot hindret som han brukade göra förut. Och när han springer iväg sådär gäller det att jag inte släpper stödet i handen, för då blir han lite feg och stannar.

Låg lite stort på ett hinder, och när jag ser ett avstånd där jag ligger lite stort lättar jag gärna i handen,men då stannade han. Tog om det, höll kar i handen och han hoppade.

Men om han tar tag i bettet och drar mot ett hinder sa Lotta att jag inte skulle bli fast i handen, utan ta och lätta, ta och lätta. Annars blir det bara värre.

Fick ta om några hinder, och på slutet kändes det toppen! När jag fick till ridningen och inte tog första bästa avståndet jag såg.

Men jag vet varför han var så himla stark. Har ju inte tränat dressyr ordentligt på ett tag nu! Så imorgon direkt efter skolan åker vi till norrmalm och dressyrar för Katta ;)

Banskiss till sista banan vi hoppade:

 

Ps. Hade mina nya DeNiro stövlar och dom är grymt sköna, och snygga ;)

     

Presentation


Kul att du hittade hit. Jag heter Ronja och på den här bloggen får du läsa om mig och mina 4 hästar. Här skriver jag om träning, tävling och min vardag.

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards