ronjaaaandersson

Alla inlägg under maj 2015

Av Ronja Andersson - 17 maj 2015 22:06

Heej!


Igår på eftermiddagen åkte jag hem till Carro och red ut med henne. Jag fick rida hennes fina Maya Ray som hon tälar 1.50 med!!!

Det blev en riktig långritt i berget, med klättring i sandtag. Maya var jättesnäll, och riktigt rolig att rida då hon är vääldigt fin och välriden! Så fina och välridna ska alla mina hästar bli, mycket dressyr! :)

Pussade även på världens sötaste fölis när jag var där   



- Idag har jag ridit dressyr på Chanel här på ridbanan.Hon tyckte jag var väldigt jobbig med henne, men hon blev riktigt lugn och fin i slutet!

Sen ikväll hoppade jag Lindy här hemma på ridbanan. Började hoppa dom där serpentinerna som jag gjort med alla andra hästar i veckan. Sen avslutade vi med att hoppa en kombination. Räcke - Oxer, 1 galoppsprång. Bara för att träna styrka, och hoppa upp henne lite.

Hon var riktigt fin, avslutade med ett språng på 1.15 m!







Av Ronja Andersson - 15 maj 2015 23:01

Heej!


Ledig från skolan idag också = massor av ridning såklart ;) Haha vad annars lixom?!


Har ridit 3 hästar idag iallafall.


Började med fina chanel. Lydnadshoppning med henne. Galopperade först bommar på rakt spår, sen det vi gjorde i förrgår med henne ( serpentiner över räcken som stod på medellinjen), och vi avslutade med att rida över bom, räcke, bom på böjt spår.

Hon var riktigt fin idag! Lugn, och galopperade hela galoppsprång :)


Sen efter middagen, red jag ut på en pigg Lindy som tagit det lite lugnt i veckan. Blev mycket galopp då hon inte alls ville trava. Öka, minska galoppen fick hon göra istället. Och hon är väldigt känslig, behöver bara räta upp mig så minskar hon direkt!

Väldigt skojjig är hon, alltid lika glad :)


Avslutade dagen med att trimma Kingen på ridbanan. Det blev lydnadshoppning med honom också. Han var väldigt duktig, även om han protesterade lite när det blev jobbigt.

Jag ska rida honom typ hela nästa vecka, och tävla han nästa helg eftersom han varit ett litet monster på slutet. Dock ett väldigt sött monster   



Nä nu ska jag ta och sova, har ju lite hästar att rida imorgon också!

Av Ronja Andersson - 14 maj 2015 00:04

Heej!


Idag var jag ledig från skolan, vilket innebar att jag hann rida några hästar.


Startade dagen med ett härligt dressyrpass för bästa Katarina, med Nagar såklart. Vi jobbade mycket i galopp, mycket förvänd galopp! Han var riktigt fin idag, inte alls bråkig i början som han brukara vara! Det gick riktigt bra, red förvänd galopp på rakt spår och flyttade bakdelen innanför. Riktigt bra övning för att komma åt Nagars bakben ordentligt!


Sen red jag Chanel här hemma på ridbanan, hoppade lite småhinder också. Red serpentiner över 3 små hinder som stod på medellinjen. Försökte få henne att vara lugn, galoppera hela galoppsprång, och inte hoppa så långt. Riktigt fin i slutet! Kommer bli en rolig vecka med henne ;)


Efter middagen red jag ut på Lindy, som vilat i 2 dagar. Hon var lite pigg, men det var kul. Galopperade ganska mycket bara för att göra av med lite energi, det behöver hon ;)


Sist men inte minst red jag Ranka här hemma på banan. Hoppade samma sak som med Chanel. Ranka var riktigt fin, jämn och bra galopp hela tiden. Hon gick i rätt form, och lyssnade på mig. Fina Fina häst!<3


Tänk om man var ledig varje dag, vad många hästar man skulle kunna ha! Hade lätt kunna rida 6-7 st/dag. Bara man hade hästskötare som mockade till alla :)


Nu ska jag ta och sova, lika många (om inte fler) att rida imorgon också. Godnatt!


Bild på Chanel från uteritten igår!

Av Ronja Andersson - 11 maj 2015 20:34

Hej!


I helgen var det ju en tredagars tävling här i Vännäs. Jag tävlade alla 3 dagar. Red 3 ponnysar, totalt 9 klasser.

Här har vi lite resultat:


Fredag:

 

Kingen LD: Hoppade honom bara för att han skulle sköta sig med Saga resten av helgen. Han var snäll, felfri :)

 

Lindy LC: Riktigt fin runda. 0-0 fel och en 2:a placering. Hon var väldigt glad och positiv!

 

Lindy LB: Lika fin då, men fick ett litet pet i grunden då jag inte rätade upp mig nog mycket. 

 

Nagar LA: Red inte så bra inne på banan, tog bort galoppen för mycket. kom tillbaka till den gamla ridningen, så som jg skulle rida när jag red på pelham.

Slutade iallafall med 4 fel, och inte den bästa rundan.

 

Lördag: 


Lindy LB: En rivning i grunden igen, då hon blev lite låg över något hinder. Hon behöver verkligen jobba lite mer på styrkan! Men annars en bra runda.


Nagar LA: Betydligt mer tryck i galoppen, hade sporrar på mig. Red mer bestämt från början till mål. Han hoppade mycket bättre och jag fick en superbra känsla! Tyvärr ett litet skitpet på ett räcke. 


Söndag:

 

Nagar Msv B, Elitlaget : Fick inte alls en bra känsla på framhoppnignen, kom lite nära på oxern en gång och efter det började Nagar stanna och jag slutade rida. Valde att gå in på banan, rida genom starten och sen utgå. Kändes inte lönt att försöka hoppa en maxad Msv bana när framhoppnignen inte var bra. Vi måste helt enkelt träna mer. Väldigt svårt då jag ska lägga om ridningen helt på Nagar. Från att han ska vara lugn och lydig, till att jag ska rida med mycket tryck i galoppen och att han inte ska vara lugn och lydig. Kan låta konstigt, men det är så jag måste rida för att han ska bli tuffare!


Kingen LB: Det var egentligen inte tänkt att jag skulle hoppa Kingen igen, men vi var tvugna att göra ett snabbt ryttarbyte då det lilla monstret slängde av Saga på framhoppningen... 

Väl inne på banan skenade han med mig, och jag kan säga att när han skenar har man inte en suck att få stopp på honom, och dessutom tappar man styrningen. Jag skulle försöka styra in honom på en volt så han skulle stanna, men det gick inte. Mamma brukar säga åt Saga att styra in på en volt när han skenar, men nu förstår jag varför hon aldrig gör det. DET GÅR JU INTE ;) Jag släppte yttertygeln och slet bara i innertygeln, men han reagerade inte.

Tillslut fick jag typ sitta och rycka i tyglarna, och efter ett varv på stora utebanan stannade han. Dryga ponny.

Det var tur han hoppade bra iallafall. Hela banan felfritt, utan att ens ha en tanke på att sticka. 


Lindy LB: Bytte sen tillbaka till snälla Lindy. Hoppade bara några språng på framhoppningen innan  jag gick in på banan. Hade endast 1 prisutdelning efter kingen till det var Lindys tur. Hade iallafall ridit fram henne innan jag tävlade Kingen, så det blev inte så stressigt.

Lindy var iallafall superfin inne på banan. Tänkte på att räta upp mig hela tiden, och hon hoppade otroligt bra, högt över alla hinder! 0-0 fel och en snabb tid i omhoppningen. Gasade och svängde, okomplicerad ponny ;) Kom jättesnävt mot en kombination, jag smackade lite så fixade hon resten :)

Klockren runda och en bra tid slutade med VINST!!! Lindys första seger dessutom! 


Kändes riktigt bra att få avsluta helgen på topp!   


På totalt 9 starter blev det 4 rosetter. Vi kan väl summera det här som en rätt bra tävlingshelg! Nu laddar vi om till Surf om 2 veckor, där går Ridsport PonnyCup, men även Zonfinalen i Sveland Cup som jag och Lindy har kvalat till!


Och förresten, igår efter tävlingarna kom fina Chanel (Munsboro Silver Lily) till oss. Hon ska stå här i drygt en vecka då Linnea är i Stockholm. Så jag ska rida henne, vilket ska bli riktigt kul! 


Här kommer lite bilder från helgen:


-Fotade av Vilma Bäckström:

       

- Bilder fotade av Jennifer Hägg:

           

Av Ronja Andersson - 6 maj 2015 21:49

Halloj!


Igår direkt efter skolan var det Carroträning. Vi tog med oss alla 4 ponnysar. Jag o Saga tränade 2 var.


Vi började hoppa fram på några titthinder, innan vi hoppade bana och omhoppning.

Banskiss: (omhoppningen gick över hinderna 2, 5a-b, 6, 8, 9a-b, 10

 


Började hoppa Lindy. Hon var väldigt pigg och stark. Men det är ju så hon ska vara för att tycka det är kul ;) Hon var duktig. Hoppade banan på LB ungefär.  Och sen hoppade vi omhoppning på samma höjd. Lindy älskar omhoppning :)


Efter det hoppade jag Nagar. På hack, bara för att han gick så bra på det på 1:a maj.

Han var vääääldigt pigg och glad igår! När vi hoppade fram körde han ner huvudet ända ner i marken flera gånger och började bocka! :)

Han var riktigt fin iallafall, och hoppade super även om han drog iväg lite mot hinderna. Men han blir väldigt tuff när jag rider på hackamore, så han vågar hoppa av på hinderna hur han än kommer.

Hoppade banan på LA, och han var superfin. Omhoppningen var klockren. Har aldrig ridit så snäva svängar som jag gjorde då ;)


Känns väldigt bra med båda ponnysarna (som vanligt efter en hoppträning för duktiga Carro!)  inför helgens stora tävling på hemmaplan!!

Foto: (http://vilmabackstrom.horseworld.se)


Av Ronja Andersson - 1 maj 2015 23:40

Heej!


Idag har vi varit på norrmalm heela dagen. Klubbtävling med alla våra 5 hästar stod på schemat.


Började dagen med en felfri runda på Ranka i LD. Riktigt fin var hon, även fast hon inte tävlat sen i Augusti förra året! Hon hoppade riktigt fint, som vanligt :) Hade bra galopp och fint flyt runt hela banan, kom inte fel på ett enda hinder. 0 fel och rosett.


Sen hoppade jag Lindy i LC bed. A:0/A:0. Hon var väldigt taggad!

Superfin runda även för henne. Svängde och gasade i omhoppningen, 0-0 fel och en 2:a plac!


I LB fick jag hoppa Kingen Sagas ponny, då han stack med henne i klassen innan. Han stegrade med mig på framhoppningen, men sen gav han upp.

Han hoppar jättefint, och leker över LB. 0 fel!


I LB:n hoppade jag också Nagar och Lindy då det var Klubbmästerskap. Valde Nagar i KM:et, då man bara får ha en häst där.

Det var bed. A1:a. (omhoppning efteråt).

Nagar fick gå på hack idag, då han har fått lite sår i munnen. Men han gick förvånansvärt bra på det! 0 fel i grunden med honom, bra galopp och en kung känsla!


Sen var det bara att hoppa upp på nästa häst - Lindy. Hon var lika taggad i den här klassen. Fick korsgalopp i nån sväng, då hon inte riktigt orkar genom svängarna. Men annars var hon fin. Kombinationen - nemas problemas. 0 fel även med henne.


Omhoppningen i LB då. valde att inte starta Lindy i den, då dom höjde till LA Och hon hade ju gått så fint innan. Kändes bara onödigt.

Satsade på Nagar istället.

Hade sett B-ponnyerna innan, och dom svängde som galningar. Så skulle jag ha en chans i KM:et var det bara att göra likadant.

Svängde direkt efter ettan till tvåan, riktigt snävt. Fick framåtlägen genom hela omhoppningen! Han hoppade strålande och var med på noterna. Sista linjen sa mamma att jag inte fick röra tyglarna. Flat Out var det som gällde, och det är inte min grej kan jag säga :) Men det var bara att köra.

Hoppade oxern, och gasade på. Nagar blev chockad och började bocka ;) Fick iallafall världens framåtläge till sista hindret. 0 fel och en snabb tid räckte till vinst i klassen, kat C. Och en 2:a placering i Klubmästerskapet 2015!


Väldigt bra dag, men väldigt fina hästar och bra rundor! Jag red 4 olika hästar, 6 klasser. Lär kännas imorgon :)

Nu taggar vi inför nästa helg då det är en 3-dagars tävling här i Vännäs!

1:a i KM:et - Meja Wikström, Munsboro Custard (b-ponny)

2:a - Jag på Nagar (c-ponny)

3:a - Moa Wikström, Munsboro Olly (b-ponny).

Presentation


Kul att du hittade hit. Jag heter Ronja och på den här bloggen får du läsa om mig och mina 4 hästar. Här skriver jag om träning, tävling och min vardag.

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards