ronjaaaandersson

Alla inlägg den 11 maj 2015

Av Ronja Andersson - 11 maj 2015 20:34

Hej!


I helgen var det ju en tredagars tävling här i Vännäs. Jag tävlade alla 3 dagar. Red 3 ponnysar, totalt 9 klasser.

Här har vi lite resultat:


Fredag:

 

Kingen LD: Hoppade honom bara för att han skulle sköta sig med Saga resten av helgen. Han var snäll, felfri :)

 

Lindy LC: Riktigt fin runda. 0-0 fel och en 2:a placering. Hon var väldigt glad och positiv!

 

Lindy LB: Lika fin då, men fick ett litet pet i grunden då jag inte rätade upp mig nog mycket. 

 

Nagar LA: Red inte så bra inne på banan, tog bort galoppen för mycket. kom tillbaka till den gamla ridningen, så som jg skulle rida när jag red på pelham.

Slutade iallafall med 4 fel, och inte den bästa rundan.

 

Lördag: 


Lindy LB: En rivning i grunden igen, då hon blev lite låg över något hinder. Hon behöver verkligen jobba lite mer på styrkan! Men annars en bra runda.


Nagar LA: Betydligt mer tryck i galoppen, hade sporrar på mig. Red mer bestämt från början till mål. Han hoppade mycket bättre och jag fick en superbra känsla! Tyvärr ett litet skitpet på ett räcke. 


Söndag:

 

Nagar Msv B, Elitlaget : Fick inte alls en bra känsla på framhoppnignen, kom lite nära på oxern en gång och efter det började Nagar stanna och jag slutade rida. Valde att gå in på banan, rida genom starten och sen utgå. Kändes inte lönt att försöka hoppa en maxad Msv bana när framhoppnignen inte var bra. Vi måste helt enkelt träna mer. Väldigt svårt då jag ska lägga om ridningen helt på Nagar. Från att han ska vara lugn och lydig, till att jag ska rida med mycket tryck i galoppen och att han inte ska vara lugn och lydig. Kan låta konstigt, men det är så jag måste rida för att han ska bli tuffare!


Kingen LB: Det var egentligen inte tänkt att jag skulle hoppa Kingen igen, men vi var tvugna att göra ett snabbt ryttarbyte då det lilla monstret slängde av Saga på framhoppningen... 

Väl inne på banan skenade han med mig, och jag kan säga att när han skenar har man inte en suck att få stopp på honom, och dessutom tappar man styrningen. Jag skulle försöka styra in honom på en volt så han skulle stanna, men det gick inte. Mamma brukar säga åt Saga att styra in på en volt när han skenar, men nu förstår jag varför hon aldrig gör det. DET GÅR JU INTE ;) Jag släppte yttertygeln och slet bara i innertygeln, men han reagerade inte.

Tillslut fick jag typ sitta och rycka i tyglarna, och efter ett varv på stora utebanan stannade han. Dryga ponny.

Det var tur han hoppade bra iallafall. Hela banan felfritt, utan att ens ha en tanke på att sticka. 


Lindy LB: Bytte sen tillbaka till snälla Lindy. Hoppade bara några språng på framhoppningen innan  jag gick in på banan. Hade endast 1 prisutdelning efter kingen till det var Lindys tur. Hade iallafall ridit fram henne innan jag tävlade Kingen, så det blev inte så stressigt.

Lindy var iallafall superfin inne på banan. Tänkte på att räta upp mig hela tiden, och hon hoppade otroligt bra, högt över alla hinder! 0-0 fel och en snabb tid i omhoppningen. Gasade och svängde, okomplicerad ponny ;) Kom jättesnävt mot en kombination, jag smackade lite så fixade hon resten :)

Klockren runda och en bra tid slutade med VINST!!! Lindys första seger dessutom! 


Kändes riktigt bra att få avsluta helgen på topp!   


På totalt 9 starter blev det 4 rosetter. Vi kan väl summera det här som en rätt bra tävlingshelg! Nu laddar vi om till Surf om 2 veckor, där går Ridsport PonnyCup, men även Zonfinalen i Sveland Cup som jag och Lindy har kvalat till!


Och förresten, igår efter tävlingarna kom fina Chanel (Munsboro Silver Lily) till oss. Hon ska stå här i drygt en vecka då Linnea är i Stockholm. Så jag ska rida henne, vilket ska bli riktigt kul! 


Här kommer lite bilder från helgen:


-Fotade av Vilma Bäckström:

       

- Bilder fotade av Jennifer Hägg:

           

Presentation


Kul att du hittade hit. Jag heter Ronja och på den här bloggen får du läsa om mig och mina 4 hästar. Här skriver jag om träning, tävling och min vardag.

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards