ronjaaaandersson

Alla inlägg den 29 mars 2013

Av Ronja Andersson - 29 mars 2013 14:55

Hej!


Tänkte börja berätta om igår.

Vi var på norrmalm vid tre och hoppade Sune och Bosse. Jag skulle träna på att svänga med kroppen och inte så mycket tygel. Så vi ställde upp pyttesmåa kryss på ett S. Som jag skulle hoppa och lägga volter emellan. Det gick bra på slutet när jag kom på det hela!


Sen efter middagen åkte vu upp dit igen fast med Mansell och Ranka.

Jag hoppade Mansell och vi gjorde samma övningar som med ponnysarna, fast vi var i det kalla ridhuset så det blev lite tajtare mellan hinderna.

Mansell är en sån häst som älskar att svänga! Han genar väldigt gärna! Men det gick faktiskt över förväntan bra! Men när vi testade att göra det utan att lägga volter blev det lite svårare! Mansell hoppade snett över alla så det blev inte ett S! Men efter ett tag fattade han vad jag menade (Och jag var väldigt tydlig!) Sist av allt fick jag rida Ranka och testa hoppa henne för första gången! Det var jätteroligt! Hon är en snäll häst som ALDRIG skulle stanna! Men hon hoppar med lite mer rygg än Mansell (hehe Mansell är som en planka över hinderna!) Men jag hoppade ett räcke på ca 70-80cm!!! STOLT =) =) =)


Idag fick Bosse vila men jag har ridit Zarre eftersom han vilade igår! Mamma red Mansell och jag red Zarre. Vi red rund galoppbanan för snart har all snö tinat bort därifrån!  När vi ridit fram galopperade vi först ett lugnt varv. Sen fick jag vara före, för att Zarre inte ska springa bara för att Mansell gör det! Men Z var jättepigg och  han älskar att galoppera. Vi for där några varv, sen kom mamma på att vi skulle tävla mot varandra! Vi galoperade en och en och den som inte galopperade fick ta tid! Förloraren skulle mocka! Jag hade två chanser på mig och mamma hade en. Eftersom hon har en storhäst och jag en liten b-ponny. Jag började och tiden stannade på 55.1

och sen for mamma iväg och hennes tid stannade på 54.0 och då blev jag nervös haha fför nu gällde det! Förra gången tog jag det lite för lugnt i starten så nu skulle jag satsa allt. Zarre visste vad som gällde så.. Vid sista kurvan kände jag hur han laddade inför sista raksträckan. Han galopperade sååå fort så ja jag vet inte vad jag ska skriva!! Han har aldrig galopperat så fort iallafall!?!? Tiden stannade på.... 50.7
Vi hade vunnit.. YEEES. Jag bevisade att Zarre inte är nån liten seg b-ponny!! Han är SNABB!!!!


Så jag är jätteglad att det gick så bra att rida. Men nu måste jag sluta skriva, för vi ska till Sandra och Tony snart.


Ps. Den här månaden är det sjukt många som  har läst bloggen! Fortsätt så!! hehe nä men hoppas ni gillar det vi skriver!!


Hejdåå //Ronja

Bild: Zarre drar saga och sina två kompisar på boben:)Förrgår tolkade vi med tre barn på bobben!!!



Presentation


Kul att du hittade hit. Jag heter Ronja och på den här bloggen får du läsa om mig och mina 4 hästar. Här skriver jag om träning, tävling och min vardag.

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards