ronjaaaandersson

Alla inlägg den 7 februari 2014

Av Ronja Andersson - 7 februari 2014 16:05

Heej!

Igår red jag 3 hästar, kände mig ganska duktig faktiskt! Vi (jag och mamma) började med att rida ut med Nagar och Maja. Jag red Maja o mamma red Nagar. Vi galopperade mycket och hästarna tyckte det var jättekul att slippa gå i ridhuset!

Efter middagen åkte vi till Norrmalm med Zarre och Ranka. Jag började med att rida Zarre, red inte så jättelänge då det var varmt i ridhuset och han har supertjock vinterpäls fortfarande. Men jag hoppade honom lite också. Hoppade bara nåt räcke och en oxer. Vi satte även en liten grind under oxen. Men den brydde han sig inte om! Han hoppade iallafall superfin och var pigg och framåt.

Efter jag hade ridit Zarre var det hoppträning för Kerstin Martinsson med Ranka som gällde. Hon var rädd för allt och alla i början. Men när vi började hoppa släppte allt! Vi hade också bytt bett på henne från Sweet Iron Pelham till ett Gags, för jag tyckte det första blev för skarpt. Gagset funkade jättebra och det blev stor skillnad på sprången då jag hade bättre galopp. Men iallafall så hoppade vi en bana på slutet som jag tänkte berätta om för jag orkar inte berätta om hur vi hoppade fram osv.
Så.... Banan började i vänster varv på långsidan där det stod två räcken med 5 galoppsprång emellan. Direkt efter det skulle man bryta av till trav och vända rätt upp över ett par travbommar och sedan fatta höger galopp på rakt spår. Sedan skulle man hoppa två oxrar mitt på den andra långsidan med tre galoppsprång emellan och sen avsluta med att direkt sakta av till trav igen och trava över bommarna.

Ranka hoppade jättebra och det kändes som att jag hittade vilken galopp jag skulle ha. Hoppade inte alls så högt utan det viktigaste var bara att jag skulle ha bra galopp.

Nu ska jag gå ut och rida Zarre. Så vi hörs /Ronja

Presentation


Kul att du hittade hit. Jag heter Ronja och på den här bloggen får du läsa om mig och mina 4 hästar. Här skriver jag om träning, tävling och min vardag.

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards