ronjaaaandersson

Alla inlägg den 16 maj 2016

Av Ronja Andersson - 16 maj 2016 21:14

Hej!!


Så är årets största och roligaste ponnytävling på hemmaplan över. En väldigt rolig helg, med fina ponnyer och trevligt folk!


Här har ni lite resultat, varning för mycket text då jag red mååånga klasser ;)


FREDAG:


LD, Wille : Första klassen med Wille, ponnyn jag ska tävla till försäljning. Han var jätteduktig! Även fast han inte tävlat så många gånger skötte han sig bra! 0 fel och rosett.


LC, Wille : Lika duktig i den klassen! Trodde han skulle vara lite tröttare då. Men tvärt om. Han var piggare! 0-0 fel:)

LB, Carrie : Det är Vendelas ponny, som jag ridit förut också. Hon var liite rädd för en hög med hinder som stod mitt inne på banan, men det gick bra. 0-0 fel och en fin lugn runda med fina språng!

LB, Lindy: Klockren, säker runda. Hon hoppade jättebra verkligen! Högt över alla hinder. Ibland är hon ju lite tråkig och låg över hinderna. Men idag var hon strålande! Red en snabb men säker omhoppning och slutade med en 4:e placering i första omgången av Sveland Cup.

LB, Daisy: Ellas ponny som jag ridit massor förut. Hon var speedad på framhoppningen och studsade och gjorde luftsprång mot hinderna. Men när man kommer in på banan blir det en helt annan ponny, mycket lugnare! Hon hoppade bra som vanligt. 0 fel i grunden, en ganska snabb omhoppning. Men ett litet skitpet på sista hindret. Hon kom liiiite på sväng. Det var nog därför hon rev. Men en bra runda!

LA, Lindy: Klockren början med fina språng. Kom lite nära på en oxer så hon rev den. Även sista hindret. Totalt 8 fel. Hon lyssnar inte riktigt tillbaka. Samma sak som händer varje gång hon river. Jag tar en förhållning, det händer inget och då kommer man för nära. Ändå ser jag ju hur jag ligger på hindret typ 5 galoppsprång innan, så det är inte så att jag tar förhållningarna för sent heller. Mera dressyr och lydnad!

I övrigt en bra runda med en häst som hoppar jättefint!

LÖRDAG:


LC, Wille: Han kändes lika fin nu på framhoppningen. Valde att inte hoppa fram så många språng ifall han kände sig lite trött. Inne på banan var han också fin. Han hoppar jättefint! 0 fel i grunden, men ett stopp på ett räcke med jääätteläskiga murgrejor som förmodligen åt ponnysar under i omhoppningen. Men han var inte så svårövertalad. När jag tog om det hoppade han!

Foton nedanför av duktiga Hanna Rosehäll!

 


LB, Carrie: Jättefin i grunden, och likaså i omhoppningen. Fick rida lite fortare nu ;) Lade upp tempot lite och svängde lite mer. Slutade med ett litet pet i omhoppningen. Många som hade haft problem med hindret jag rev. Det var en oxer, och man kom lite på sväng och hann inte få hästarna raka. Annars en jättebra runda. Lite surt bara att om vi inte rivit hade vi blivit 3a ;)

 


LB, Lindy: Red en superrunda med henne igen! Hon lyssnade på mig, och allt blir så mycket lättare då ;) 0-0 fel, en snabb men städad omhoppning slutade med en 6:e placering!

Alltså kolla hennes framben!!!

 

LB, Daisy: Hon var lugnare idag, och hoppade lika bra som vanligt! 0 fel i grunden. Red en välplanerad omhoppning där jag plockade bort ett galoppsprång på en linje, vände upp kort in i kombinationen, hade henne rak till hindret alla rev, men. Blev ett stopp på sista hindret. Hade helt glömt bort att hon var lite tittig. Kom lite snett på räcket med murdelarna under. Så hon stannade på det. Annars hade jag vunnit. Väldigt lätt att rida fort med henne då hon är fruktansvärt långgalopperad! Men annars en helt klockren runda i övrigt!


Sen fick jag även rida en clinic med Daisy innan Msv B, inverkansridning! Det var stildomaren som skulle visa och berätta hur hon dömer inverkansridning, vad man ska tänka på osv. Så då fick jag hoppa en liten bana och sen berättade hon vad jag gjorde bra och mindre bra.

Det kom massor av folk och kollade. Tror det var ungefär 70 stycken som stod inne på banan! Hade det här varit för ett år sen hade mina nerver aldrig klarat av att rida en bana så bra som jag gjorde nu ;)

Red bara som jag alltid gör, sen tänkte jag nästan inte ens på att det var så många som var där. Stildomaren som var Lena Sahlin, tyckte jag red bra och även att jag hade en bra sits och position. Det enda hon kunde påpeka var mitt överliv i landningarna. Eftersom Daisy hoppar så fruktansvärt mycket över hinderna flyger man lite särskilt  i landningen   

 


Och vet ni vilka jag träffade i helgen?? Ebba och Nagar!!!!! Såå kul att äntligen få träffa dom igen, och lille Nagar var sig lik!

Extra kul var det att det gick så himla bra för dom. Felfri i alla klasser plus en 5:e placering i LC!

Snyggare ekipage får man leta länge efter ;)



Blev en hel del pussande på fina Nagar under helgen! Fina fina ponny

 


Red en hel del klasser i helgen, och nu har jag nästan skavsår av ridbyxorna ;)


Här har ni några fler bilder fotade av Hanna!

         


Är det det här som kallas att svänga i luften?: ;)

 


Mitt lilla busfrö, med alla fötterna i luften samtidigt ;)

 

Presentation


Kul att du hittade hit. Jag heter Ronja och på den här bloggen får du läsa om mig och mina 4 hästar. Här skriver jag om träning, tävling och min vardag.

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards