ronjaaaandersson

Alla inlägg den 3 maj 2016

Av Ronja Andersson - 3 maj 2016 22:00

Som de flesta av er kanske redan vet så var vi i Gävle i helgen med Lindy och Kingen. Årets första utomhus! En väldigt bra helg! Galet fin anläggning med STOR utebana, bra framhoppning, superfint ridhus osv. osv. osv. 

     


När vi var framme i Gävle började det med lite kaos kan man säga. Vi ställde in ponnyerna i tältboxarna, och efter ett tag kom folk springande och sa att Lindy hade panik. Hon var verkligen livrädd! Hon skakade, och när vi öppnade boxdörren försökte hon slänga sig ut. 

Vi kom sen på att hon aldrig stått i tältboxar. När det blåste uppe i taket blev hon livrädd! Men hon fick vänja sig, och när hon stått där i några timmar och det slutade blåsa blev hon helt lugn! 

 


Här har ni iallafall lite resultat från helgen!


Fredag LB bed. A:0/A:0 -

 

Med en ponny som var livrädd för ALLT var förväntningarna inte så höga. Från att inte kunna stå i boxen, till att vara rädd för alla transporter, högtalarna, startsignalen och hinderna ;)

Hon stog emot före varje hinder, så jag fick sitta och passa henne hela tiden. Helt slut när jag kom ut från banan! Slutade iallafall med 0-0 fel och en 5:e placering på det! Red stora vägar i omhoppningen bara för att vara säker på att hon skulle hoppa. Fin runda!

   

 

 

 

Lördag LA bed. A:0 - 


Hon var inte lika spänd nu. Men fortfarande livrädd för startsignalen ;) Red en heeelt klockren runda måste jag säga. MEN tror ni inte hon river sista hindret... 

Tog en förhållning 4 galoppsprång innan hindret, hon svarade inte, tog en till och då var det redan för sent. Kom typ någon cm för nära hindret så hon inte hann upp med frambenen. Irriterande på en så fin runda i övrigt! Men hon hoppade strålande!

   

Söndag LA bed. A:0 Ackumulatorhoppning - 


Har aldirg ridit ackumulatorhoppningar förut, då det nästan bara finns på storhäst i de högre klasserna. För er som inte vet vad det innebär så är det en tidshoppning. Men man får poöng för varje hinder. 1 poäng för ettan, 2 poäng för tvåan osv. River man så får man inget påäng på det hindret. 

Sen när man kommer till sista hindret (som i det här fallet var hinder nr 10). Så har man en valmöjlighet. Antingen hoppar man 10:an som var ett vanligt räcke. Eller så hoppar man jokerhindret som var ett högt och smalt räcke med bara 2 bommar och några hinderifyllnader. 

Rider man på det vanliga hindret får man 10 poäng om man klarar det, inga poäng om man river det. 

Men tar man jokerhindret får man 20 poäng om man klarar det, och 20 poängs avdrag om man river det. Så det är en liten chansning. Högst poäng och snabbast tid vinner!

Banan i den klassen var byggd JÄTTE låg i början, alltså vi pratar typ LC-LB höjd på hinder 1-3. Sen blev det högre och högre. Och på slutet var det galet högt. Hinder 9 och Jokerhindret var Msv B. Varav nian var en fet, bred oxer ;)


Lindy var iallafall galet fin! Lite svårt att få henne att hoppa bra i början bara, eftersom det var så lågt. Men OJ vad fin hon var. Runt hela banan. Red bra, grejade inte till det så mycket, och då hoppar ponnyn strålande. Trots att vi aldrig ens tränat på Msv var det inga problem! Felfri runt hela banan, förutom jokerhindret som hon rev. 

Blev lite samma sak som dagen innan. Hon tog inte min förhållning i tid, och blev liiiite låg fram. Men alltså hon rörde knappt bommen. Aja, sånt man får ta. Sjukt nöjd med min fantastiska ponny. Nu känns LA verkligen inte svårt längre!


Summerar en rolig tävlingshelg med en ponny som hoppat bättre än någonsin! Nu är det bara att träna lite lydnad så hon lyssnar direkt jag bara rätar upp mig. Samt massor av studs och serier så hon blir lite kvickare i frambenen. Känns som att vi har en bra plan!

 

 


   


Presentation


Kul att du hittade hit. Jag heter Ronja och på den här bloggen får du läsa om mig och mina 4 hästar. Här skriver jag om träning, tävling och min vardag.

Fråga mig

19 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards